arriba.se — böcker

Stefan Stenudd
Stefan Stenudd

Stefan Stenudd

Stefan föddes 1954 i Stockholm och växte upp i några av dess förorter, där arkitektur mestadels hölls i gråtoner och husen bredde ut sig på höjden. Kanske den karga miljön lockade — eller tvingade — honom att vända sig till fantasin och dess utlopp för att förgylla vardagen, eller skulle det gå åt samma håll i vilken miljö som helst.

     Några år efter gymnasieskolan ägnade han sig åt måleri men började 1976 att skriva på allvar (och på skoj). Han debuterade 1979 med både ungdomsromanen Om Om, som vann i en skandinavisk boktävling, och en bok om astrologi.

     Förutom böckerna — såväl romaner som facklitteratur — har han skrivit i många tidningar, däribland Aftonbladet som litteraturrecensent, Dagens Nyheter som rock- och teaterdito, samt tidskriften Svenska Fighter som budokrönikör. Under 12 år var han Sydsvenskans hemliga krogrecensent Bong.

Stefan Stenudd under aikidoträning.

     Hans österlandsintresse begynte med aikido 1972, då han var 18 år, och den passionen behåller han fortfarande — numera med graden 7 dan Aikikai Shihan. Han instruerar regelbundet på den stora kampsportklubben Enighet i Malmö, där han är aikidons huvudinstruktör. Till Malmö flyttade denne dessförinnan inbitne stockholmare 1991 — måhända för att komma närmare kontinenten.

     Det gjorde dock att han kom tillräckligt nära Lunds universitet för att fångas upp av det och inleda en idéhistorisk forskning kring skapelsemyter, som han ännu är mitt uppe i.

     Om du vill tränga djupare in i Stefan och hans författarskap, har han en egen hemsida — se nedan — som innehåller rika exempel på alla järn han har i elden. Han har också en blogg där han skriver ner sina tankar om kultur, politik och allt möjligt annat.Köp Stefans böcker här:
Vill du beställa någon av Stefan Stenudds böcker på Internet? Billigast är det genom Internetbokhandlarna. Länkarna leder direkt till Stefans böcker där.