arriba.se — böcker

Mord, av Stefan Stenudd.

Mord

av


Här är en hel bok till läsning på Internet. Den heter Mord, är skriven av Stefan Stenudd och gavs ut i traditionell tryckt form 1987. I den tryckta formen är den inte tjockare än strax över 100 sidor — ganska spatiöst satta — så en sträckläsning borde inte ta alltför lång tid.

     Mord är varken fack- eller skönlitteratur, om man ska vara noga. Man kunde kalla det en tankebok. Stefan Stenudd grunnar på ditt och datt som rör existensen och dess ibland kärva, ibland förvirrande villkor. Livet, döden, meningen med alltihop.

     Den blev något av en liten kultbok, om än i trånga kretsar, när den först kom ut på det udda och raffinerade Janus förlag.

     Det är lite svårt att förstå hur allvarligt menad boken är, skrev en recensent, en annan kallar den ett mystiskt sammelsurium och en tredje deklarerar att jag känner mig inte kapabel att recensera denna bok.

     Nå, bäst är nog att låta den tala för sig själv.

     Hela boken finns också på engelska — det språk som den faktiskt först skrevs på, men publicerades i tryckt form först 2011.


© Stefan Stenudd, Arriba, 1987, 2018
ISBN 978-91-7894-071-4 (Hft.)    104 sidor
Cirkapris 100:-  www.pris: 80:-

Här på Internet är boken uppdelad på fem webbsidor.


Köp boken här:
Vill du beställa boken? Billigast är det genom Internetbokhandlarna. Den finns även som Kindle ebok (hos Amazon). Länkarna leder direkt till rätt sida hos dem.


Se boken på adlibris.Se boken på Bokus