arriba.se - böckerRomaner

Mord, av Stefan Stenudd.

Mord

av Stefan Stenudd
Från 50:-

Vi är säkert inte först med det, men det är i alla fall med stor glädje vi erbjuder en hel bok till läsning på Internet. Den heter Mord, är skriven av Stefan Stenudd och gavs ut i tradi­tionell tryckt form 1987. I den tryckta formen är den inte tjockare än strax över 100 sidor - ganska spatiöst satta - så en sträckläsning borde inte ta alltför lång tid.

     Mord är varken fack- eller skönlitteratur, om man ska vara noga. Man kunde kalla det en tankebok. Stefan Stenudd grunnar på ditt och datt som rör existensen och dess ibland kärva, ibland förvirrande villkor. Livet, döden, me­ningen med alltihop.

     Den blev något av en liten kultbok, om än i trånga kretsar, när den först kom ut på det udda och raffinerade Janus förlag.

     Det är lite svårt att förstå hur allvarligt menad boken är, skrev en recensent, en annan kallar den ett mystiskt sammelsurium och en tredje deklarerar att jag känner mig inte kapabel att recensera denna bok.

     Nå, bäst är nog att låta den tala för sig själv.

     Hela boken finns också på engelska - det språk som den faktiskt först skrevs på, men ännu inte har publicerats i tryckt form.

© Stefan Stenudd, 1987
ISBN 91-85986-34-8 (Hft.)    104 sidor
Cirkapris 109:-  www.pris: 50:-

Här på Internet är boken uppdelad på fem webbsidor.


Stenudds BLOGGKöp boken här:
Den här boken är utgången, så den finns inte på bokhandeln. Däremot kan du kanske hitta den på antikvariat. Pröva t.ex. med en sökning på denna hemsida, som är ett samarbete mellan ett stort antal nordiska antikvariat:

Arriba förlag     Box 3024, 200 22 Malmö     040-93 96 40